Een massage

Een massage is een behandeling van het lichaam door systematisch over de huid te wrijven, te strijken en of de huid te kneden. Met behulp van massage-olie worden deze handmatig uitgevoerd. Hierin kan variatie aangebracht worden al naar gelang de wensen of eventuele allergieën. Er kunnen ook etherische oliën toegevoegd worden om het resultaat positief te versterken.

Waarom een massage?

Een massage dient vooral om stijfheid of krampen van de spieren te verlichten of weg te nemen, de spieren te helpen ontspannen en de bloedsomloop te verbeteren.

Wat doet een massage?

Massage maakt ons bewust van hoe en waar stress zich in ons lichaam openbaart in de vorm van spanning. Teveel stress kan leiden tot een permanente spanning in de spieren. Deze spanning of gespannenheid belemmert de doorstroming van energie en doorbloeding, kan dit leiden tot vermoeidheid, een zwaar gevoel in het lichaam of hoofd, bewegingsbeperkingen, een verminderde soepelheid van spieren en een grote kans op overbelasting en blessures.
Verder kan dit leiden tot een concentratie van gifstoffen in het lichaam. Massage kan helpen deze spanning te verminderen en het lichaam de kans te geven zich met de eigen energie te genezen.

Voor alle massages geldt, dat er eerst een intakeformulier ingevuld mag worden. Dit is om de massage meer persoonsgericht te maken. En om te kijken of er rekening gehouden moet worden met bijvoorbeeld medicatie of lichaamsongemakken. Aan de hand hiervan zal er ook advies gegeven worden welke massage het beste past bij jou.

Hiervoor vaag ik je onderstaand formulier te downloaden, in te vullen en mee te nemen naar de afspraak.

Intakeformulier Massagetherapie

Reserveer hieronder je massage afspraak