Therapeutische behandelingen

Gezond zijn, gezond blijven en jezelf gezond voelen, dat is het hoofdthema bij het werk van een therapeutische behandelaar.

Een gebrek aan beweging, een verkeerd voedingspatroon en te veel stress bij mensen hebben gezorgd voor het fenomeen welvaartsziekten. Een coach helpt mensen bij het aanmeten van een gezondere leefstijl waardoor dit soort aandoeningen voorkomen kunnen worden.

Een therapeut zorgt er ook voor dat mensen zich gezonder en fitter voelen, leren hoe ze zich beter kunnen ontspannen en minder gejaagd door het leven gaan.

Tijdens de consulten kunnen verschillende vraagstellingen besproken worden. Dit is voor één ieder verschillend. Ligt de vraagstelling puur en alleen gericht op gewichtsbeheersing, zit je niet lekker in je vel? Weet je niet hoe je bepaalde zaken moet kunnen "loslaten"? Zit je in een dal? Weet je niet hoe je je leven zou kunnen inrichten door lichamelijke ongemakken? Dit zijn allemaal voorbeelden van vragen die behandeld kunnen worden door een coach, of beter gezegd door mij.

Ik heb een brede kennis opgedaan van alle aspecten van de gezondheid. Er kan uitgebreid aandacht besteed worden aan voeding, gewichtscontrole en beweegprogramma's; maar ook aan thema's zoals angst- en stressbeheersing, ontspanningstechnieken en wellness-gerelateerde onderwerpen zoals lichaams- en huidverzorging.

Er zijn verschillende trajecten te volgen. Deze kunnen gebruikt worden zoals ze worden aangeboden, maar ze kunnen ook aangepast worden naar jouw persoonlijke situatie. Tijdens het kennismakingsgesprek kan ik dit toelichten.

Informatie over de verschillende therapeutische behandelingen zullen binnenkort hier te lezen zijn zoals bijvoorbeeld de Reiki behandelingen.